Människors situation!

Människor som kan sätta sig in i andra människors situation och som kan förstå hur de tänker, behöver aldrig oroa sig för vad framtiden kan föra med sig åt dem!
När du intar en annans persons ståndpunkt och hos den personen väcker en stark lust efter något ska det inte uppfattas som att du manipulerar honom eller henne, att du gör något som bara är till din egen fördel och den andres nackdel. Båda sidor måste tjäna på överenskommelsen!!!


Bästa råd i konsten att handskas med människor!

Om det finns någon speciell hemlighet för att få framgång, består den i förmågan att inta den andres ståndpunkt och kunna se saker och ting från den andres synvinkel lika väl som från sin egen!!!
Det är så enkelt att vem som helst borde kunna inse sanningen i det.


Övertalan!

Innan du vill övertala någon att göra något som du vill att den person ska göra börja med att fråga dig själv först:
Hur kan jag få den här personen att vilja göra det?
Genom att ställa oss själva den frågan undviker vi att kasta oss handlöst i en situation med meningslöst prat om vad vi önskar!!!


Handlingar!

Handlingar uppstår ur det som vi i vårt djup längtar efter och det bästa råd man kan ge till blivande övertalare, antingen det gäller i affärer, hemmet, skolan eller i politiken är: Se först och främst till att du väcker en intensiv lust hos andra. Den som kan göra detta har hela världen i sin hand. Den som inte kan det vandrar den ensammes väg!!!


Varför tala om vad vi vill ha!

Varför tala om vad vi vill ha? Det är barnsligt. Absurt. Naturligtvis är vi intresserade av det vi vill ha. Vi är oändligt intresserade av det. Men ingen annan är det. Alla vi andra är precis likadana: vi är intresserade av det vi vill ha.
Det enda sättet att påverka andra människor är därför att tala om vad DE vill ha och visa dem hur de ska få det.
Kom ihåg det i morgon när du försöker få någon att göra något. Om du till exempel inte vill att dina barn ska röka, predika inte för dem och tala inte om det som du vill. Visa dem i stället vad rökningen kan ställa till med.
Varenda handling du har gjort sedan den dag du föddes gjordes för att DU ville ha någonting!!!


Något att fundera över!

Den som kan göra detta har hela världen i sin hand. Den som inte kan det vandrar den ensammes väg!!!


Visa ärlig och äkta uppskattning!

I våra mänskliga relationer får vi aldrig glömma att vi umgås med människor som hungrar efter uppskattning. Det är ett mynt som är gångbart hos alla varelser.
Försök lämna ett vänligt spår av tacksamhetens små gnistor på din dagliga väg. Du kommer att bli överraskad över hur de kommer att tända små flammor av vänskap som blir till strålande fyrar nästa gång du kommer.
Att såra människor förändrar dem inte, dessutom är det fullständigt onödigt. Det finns ett gammalt visdomsord; Blott en gång vandrar jag denna väg, allt gott jag kan göra och all vänlighet jag kan visa en människa må jag därför göra nu. Låt mig inte skjuta upp eller underlåta det, ty jag vandrar ej denna väg igen!
Glöm bort allt smicker. Ge ärlig, uppriktig uppskattning. Var hjärtligt i ditt gillande och frikostig med din uppmuntran så kommer människor att vårda dina ord, bevara dem och upprepa dem hela livet, upprepa dem åratal efter det att du glömt dem!!!


Billigt beröm!

Lär mig att inte erbjuda eller ta emot billigt beröm!
Det är just vad smicker är BILLIGT BERÖM!!!


Smicker!

Det är självklart att smicker sällan ger någon effekt hos skarpsynta människor. Det är ytligt, själviskt och oärligt. Det är inte mer än rätt att det misslyckas och det gör det oftast också. Det är visserligen sant att en del människor är så svultna, så törstande efter uppskattning att de sväljer vad som helst.
Skillnaden mellan uppskattning och smicker? Det är enkelt. Det ena är ärligt och den andra är oärligt. Det ena kommer från hjärtat, det andra från munnen. Det ena är själviskt, den andra är osjälviskt. Den ena beundras överallt, den andra fördöms överallt.
Var inte rädd för fiende som attackerar dig. Var rädd för vänner som smickrar dig!!!


Undersökning!

Det har gjorts en undersökning bland hustrur som lämnat sitt hem. Vad tror du huvudorsaken var till att de lämnade hemmet?
Det var [ Brist på uppskattning ]. Jag kan lova att en liknande undersökning bland äkta män som lämnat hemmet skulle ge samma resultat. Vi tar oftast våra äkta makar för givna i så hög grad att vi aldrig låter dem veta att vi uppskattar DEM.
Börja uppskata varandra nu så kommer ni att leva ett långt och lycklig liv tillsammans!!!


Ord som alla borde känna till!

Dessa ord borde alla känna till, dem borde gjutas i oförgänglig brons och sättas upp i varje hem och skola, varje verkstad och kontor i landet, ord som barnen borde lära sig utantill, ord som kan förändra våra liv om vi bara lever upp till dem: uppmuntran är det som utvecklar det bästa hos människorna.
Det finns ingen som är så förödande för ens ambitioner som när man får kritik från andra. Kritisera aldrig någon, utan motivera istället. Samtidigt som du gör det glöm inte bort att berömma också!
Det finns en visa som lyder så här( Det onda jag gjort, det hör jag jämt, men det goda jag gjort, det har man glömt). Kom ihåg dessa ord så kommer du se en förändring!!!


Ärlig uppskattning!

Det finns människor som hungrar så mycket efter att få känna sig betydande att de faktiskt blir tokiga för att få detta, kan vi föreställa oss vilken underverk man kan utföra genom att ge människor ärlig uppskattning medan de är normala!!!


Önskan att betyda något!

Vad vill du ha? Det är inte mycket, men de få saker som du vill ha, de kräver du med en ihärdighet som inte tillåter något motstånd. En lista på sådant som de flesta människor vill ha kan omfatta:
Hälsa och skydd för livet.
Mat.
Sömn.
Pengar och sådant man kan köpa.
Ett liv efter döden.
Sexuell tillfredsställelse.
Våra barns välfärd.
En känsla av betydelse.
Nästan alla dessa önskningar uppfylls vanligen, alla utom en. Men det finns en längtan, nästan lika djup, nästan lika angelägen som behovet av mat eller sömn, som sällan blir tillfredsställd. Det är [ Strävan efter storhet ].
Strävan efter att få känna sig betydande är ett av de främsta tecknen på människan. Om inte våra förfäder hade haft denna glödande drift efter att få bli betydande, hade vår civilisation varit omöjlig!!!


Något att fundera över!

Tänk på vad texten betyder, men kom ihåg att vi inte ska döma honom eller henne för det!!!


Ett sätt!

Det finns bara ett sätt i hela världen att få någon att göra något.
Har du någonsin tänkt på det?
Och det är att få den andre att vilja göra det.
Kom ihåg, det finns inget annat sätt!


Pappa förlåter!

Pojken min, jag säger det här medan du sover med en liten labb under kinden och de blonda lockarna fast klistrade på din fuktiga panna. Jag har smugit in på ditt rum ensam. För några minuter sedan när jag satt och läste tidningen i biblioteken, svepte en kvävande känsla av ånger över mig. Skamset kom jag till din säng.
Det här är vad jag tänkte, min pojke: jag hade varit arg på dig. Jag hade skällt ut dig när du klädde dig för att gå till skolan därför att du bara hade gnuggat ansiktet med handduken. Jag gav dig en uppsträckning för att du inte hade gjort dina skor rena. Jag skrek ilske åt dig när du slängde några av dina saker på golvet.
Vid frukosten fann jag också många fel. Du spillde. Du kastade i dig maten. Du satte armbågarna på bordet. Du tog för mycket smör på smörgåsen. Och när du sprang iväg för att och jag var på väg till tåget, vände du dig, vinkade och ropade: Hej då pappa!
Men jag rynkade ögonbrynen och svarade: Räta på axlarna!
Sedan började alltihop om igen på kvällen. När jag kom gående på trottoaren fick jag syn på dig där du låg på knä och spelade kula. Det var hål på dina strumpor. Jag förödmjukade dig inför dina kamrater genom att låta dig gå framför mig hem. Strumpor är dyra - och om det var du som behövde köpa dem skulle du vara mer försiktig! Tänka sig höra sådant, från sin pappa!
Kommer du ihåg en stund senare när jag satt och läste i biblioteket, hur du kom in så försiktigt, med en sårad blick i ögonen? När jag såg upp från min tidning, irriterad över att bli avbruten, tvekade du vid dörren. Vad vill du? Fräste jag.
Du sa ingenting, utan kom stormande mot mig, slog dina armar runt min hals och kysste mig och dina små armar spändes i en tillgivenhet som gud låtit blomstra i ditt hjärta och som inte ens hänsynslöshet kunde föröda. Och sedan var du borta, springande uppför trappan.
Pojken min, det var strax efteråt som tidningen föll ur min hand och en skrämmande, kväljande rädsla kom över mig. Vad är det för vana jag håller på att skaffa mig? Vanan att hitta fel, att förebrå - det var min belöning till dig för att du är en pojke. Det var inte så att jag inte älskade dig, det var så att jag väntade mig för mycket av din ungdom.
Jag mätte dig med dina egna år som måttstock. Det finns så mycket som är gott och fint och äkta i din själ. Ditt lilla hjärta är lika stort som själva gryningen över de öppna fälten. Det visade du med din spontana impuls att rusa in och kyssa mig godnatt. I kväll är det endast detta som betyder något, min pojke. Jag har kommit till din bädd i mörkret, och jag har knäfallit här, så skamsen!
Det är en klen gottgörelse; jag vet att du skulle inte förstå det här om jag berättade det för dig när du är vaken.
Men i morgon kommer jag att vara en riktigt pappa! Jag ska vara kompis med dig och lida när du lider och skratta när du skrattar. Jag ska bita mig i tungan när jag blir otålig. Jag ska säga till mig själv som en ritual: Han är ju bara en pojke - en liten pojke!
Jag tror nog att jag föreställt mig dig som en man. Men när jag nu ser dig, min pojke, trött och hopkrupen i din säng, då ser jag att du fortfarande är ett barn. I går låg du i din mors armar med huvudet mot hennes axel. Jag har begärt för mycket av dig, alltför mycket.

I stället för att fördöma människor, ska vi försöka förstå dem. Låt oss försöka komma underfund med varför de gör som de gör. Det är mycket mer givande och mer spännande än att kritisera och det skapar sympati, tolerans och vänlighet.
Att förstå är att förlåta. Att förstå allt är att förlåta allt!
Inte ens Gud själv, har för avsikt att döma människorna förrän hans dagar är ändade!
Så varför skulle då vi göra det?
Kritisera inte, döm inte och klaga inte!!!


Gnaga i årtionden!

Om du vill ställa till med förbittring som kan gnaga i årtionden och hålla i sig till döddagar, då ska vi hänge oss åt att vara bitande kritiska - oavsett om vi är säkra på att vi har rätt.
När vi har med människor att göra måste vi komma ihåg att vi inte har att göra med logiska varelser. Vi har att göra med känslovarelser, varelser som kryllar av förutfattade meningar och som drivs av stolthet och fåfänga.
( Jag ämnar inte tala illa om någon och berättar allt gott jag vet om alla )!!!


En stor människa!

En stor människa visar sin storhet genom sitt sätt att bemöta små människor!!!


Dig själv!

Känner du någon som du skulle vilja förändra och förbättra? Bra! Det är utmärkt. Jag håller verkligen med dig. Men varför inte börja med dig själv? Om du ser det rent egoistiskt så är det mycket mer lönande än att försöka förbättra andra - och dessutom inte lika farligt. ( Klaga inte över snön på din grannes tak, när din egen uppfart till huset är osopad )!!!


Abraham Lincoln citat!

Kritisera dem inte, de är likadana som vi skulle vara under liknande omständigheter!!!


Något att tänka på!

Döm inte, så skall ni inte bli dömda!!!
Så sant, så sant.


Syndaren anklagar alla utom sig själv!

Låt oss inse att kritik fungerar precis som brevduvor. De återvänder alltid till hemmet. Låt oss inse att den människa som vi tänker korrigera och fördöma säkerligen kommer att rättfärdiga sig och fördöma oss i sin tur!!!


Kritisera!

Det är meningslöst att kritisera därför att det gör att den andre börjar försvara sig och det leder oftast till att han eller hon försöker rättfärdiga sig själv. Det är farligt att kritisera, därför att det sårar människors dyrbara stolthet, deras känsla av att betyda något och det väcker olust.
B F Skinner, den världsberömde psykologen, visade med sina experiment att ett djur som belönas för rätt beteende lär sig mycket snabbare och minns det inlärda mycket bättre än ett djur som straffas för fel beteende. Senare forskning har visat att detsamma gäller för människor. Genom att kritisera åstadkommer vi inga bestående förändringar och vi väcker för det mesta motstånd!!!


Det är dåraktigt att drömma i stället för att handla, och en mängd tomma ord kan förorsaka fördärv!

Våra drömmar är värdelösa och våra ord och planer är stoft och saknar värde om de inte åtföljs av handling. Det är bättre att börja med ett litet steg än att inte börja alls. Nu är den rätta tiden! Det är nu som livet skall levas. Handling, inte ord, gör att drömmar blir verklighet. Det är vårt eget ansvar att skapa det liv vi vill leva och att vi gör det nu! Vi får inte låta solnedgången av våra liv komma utan att vi har åstadkommit något av verkligt värde - något att vara stolta över!!!


Intensivt arbete betyder välgång!

Genom intensivt arbete skapas resultat och bestående värden. Tiden är dyrbar. Om vi använder den på bästa möjliga sätt kan vi uppnå nästan vad vi vill. Vi kan ha slösat bort gårdagen! Vi kan ha slösat bort den dag som är i dag! Men vi har ännu inte slösat bort morgondagen, för den väntar på oss som ett oskrivet blad. Vi ska också komma ihåg att vi behöver vila för att få perspektiv och hämta energi. Det är därför vi ska avsätta den sjunde dagen för att vårda och hinna med att lyssna till vårt inre. Men de övriga sex dagarna är till för hård och balanserat arbete!!!


Jag, visheten, ska göra dagens timmar effektivare och dina år ännu fruktsammare!

Vi kan bara leva en dag i taget. Dåren säger: Jag ska göra det när jag har mer tid. Vi kommer aldrig att få mer tid. Vi har, och har alltid haft, all den tid som finns till förfogande. Slösar vi bort vår tid, slösar vi också bort vårt liv. När vi låter vår vishet leda oss får vi ut mer av varje dag. Vi kan leva ett liv som betyder något för någon och som innebär att världen är annorlunda för att vi har levt vårt liv!!!


Den som vill leva ett framgångsrikt liv behöver använda sin dyrbaraste gåva på rätt sätt!

Vår mest dyrbara gåva är tid. Tiden är som en dyrbar juvel du bär på dig. Men den måste skyddas väl och bäras diskret, annars kommer du till din överraskning att upptäcka att den blivit stulen utan att du märkt det. I samma stund som sekunder, timmar, dagar, veckor, månader, och år passerar förbi är de borta för alltid. Tid kan aldrig återkallas eller tas igen när den väl är försvunnen. En förlorad dag kan inte återvinnas och den låter sig inte heller ersättas av en annan. Tiden är vår dyrbaraste tillgång. Den är också den mest rättvisa. Ingen kan ärva en förmögenhet av tid. En kung har inte mer tid än en slav. En vis man har inte mer tid än en dåre. Den mest förmögna människan på jorden skulle inte kunna köpa mer tid än vad någon annan har. En dag innehåller lika mycket tid både för rik och för fattig. Om vi använder tiden vist och med stor respekt, kommer vårt liv bli fyllt av möjligheter. Varje dag är dyrköpt då vi betalar den med en dag av vårt liv!!!


Människofruktan är en farlig fälla!

Våra tankar om oss själva och det mått med vilket vi mäter oss själva är avgörande för vår självkänsla. Se därför på dina möjligheter. Och jämför dig inte med andra. Låt andras framgång bli en sporre för egen utveckling. Tro på dig själv. Du är unik, ett original skapat av en mästares hand. Det finns ingen annan som är precis som du!!!


Den som älskar vishet älskar sig själv och kommer att lyckas!

Den framgång vi kommer att få i livet beror i hög grad på hur vi ser på oss själva. En positiv självkänsla drar till sig framgång och lycka som jorden drar till sig regnvattnet. Vår tro på oss själva är avgörande för hur vi lyckas i livet. Bara när vi älskar och uppskattar oss själva kan vi leva ett framgångsrikt liv. För att kunna älska andra behöver vi hysa kärlek till oss själva. Vi kan bara ge bort det vi själva äger. Har vi inga pengar, kan vi uppenbarligen inte ge bort pengar. Har vi inte kärlek och harmoni inom oss kan vi inge ge bort detta. Kapa av rötterna till ett träd så kan du se hur löven vissnar och de oplockade frukterna faller av. Att lära sig att älska sig själv däremot, är som att se morgonsolen gå upp och skingra dimman. Luften blir klar och den nya dagen är inne. Din hälsa blir bättre, dina relationer blir mer tillfredsställande och du lyckas med det du företar dig.
Att älska sig själv börja med att acceptera sig själv som man är, med goda sidor såväl som med fel och brister. När solen skiner med sitt klara ljus bildas även skuggor. Goda människor har även mörka sidor, men de förnekar inte dessa utan är på väg framåt och är i ständig utveckling!!!


Den rättfärdiga är orädd som ett lejon!

Livet kan inte levas utan mod. Att ha mod är att ta ansvar för vårt liv och vår rädslan och fruktan. Mäktiga krafter kommer till vårt hjälp när vi handlar med mod. På samma sätt som solen jagar bort morgondimman, försvinner vår fruktan och oro i samma ögonblick som vi gör det vi fruktar eller oroar oss för!!!


En mjuk attityd förlänger en människas liv. Avundsjukan fräter däremot sönder åren!

En mjuk attityd innebär att förlåta alla dem som gjort oss illa. Förlåt, och glöm det sedan. Att förlåta är att låta det som hänt vara. Livet är för kort för att man skall älta gamla misstag. Förlåt även dig själv. Ingen är perfekt. Ingen är utan skuld. Vi gör alla misstag och kommer till korta. Tänk vad stort att Herren är villig att förlåta den som har ångerfyll hjärta. Vi befrias från skuld och fruktan genom att leva i glädjen av att vara förlåtna. Så visa samma generositet även du och förlåt dig själv och andra!!!


Avundsjukan är både farligare och grymmare än ilskan!

Frestelsen att reagera med avundsjuka, nedstämdhet eller ilska beror på den uppfattning vi har om oss själva och vår omgivning. Har vi en negativ uppfattning om oss själva och vår förmåga ser vi andras framgångar som något ouppnåeligt för oss och reagerar med avundsjuka. Inte sällan tror vi att vår lycka eller olycka beror på tur eller otur över vilket vi inte har någon kontroll. Genom att ta det fulla ansvaret för vår förmåga att välja hur vi vill reagera får vi makt att växa oavsett omständigheterna i vår yttre omgivning. När vi letar inåt efter glädje, kärlek och frid skapar vi dessa omständigheter i vårt liv!!!


Den som vill leva ett framgångsrikt liv behöver göra sig av med oro, fruktan och skuld!

Dessa tre demoner tar annars vår energi och livslust ifrån oss. Oro, fruktan och skuld härstammar från händelser i det förflutna som förföljer oss och lämnar föga utrymme för kärlek och glädje i nuet. Men kan vi göra något åt det förflutna? Kan det som är gjort göras ogjort? Kan sanden rinna uppåt i timglaset? Nej, vi kan inte ändra det som har hänt i det förflutna men vi kan ändra våra tankar och vår uppfattning om det som hänt!!!


Favorit citat!

Det blir som du tänker, som du tänker blir det, så tänk på det nästa gång du tänker!!!


Fundera över det!

Jag vill be dig om något som du kanske finner märkligt men som kommer att hjälpa dig att se det som verkligen betyder något för dig i livet. Tänk dig in i att du bevistar en begravning av en kär vän. Du och de övriga sörjande är samlade runt den avlidne. Du ser familjen och de nära vännerna med sina sorgsna ansikten. Snyftningar blandas med ljudet av stillsamma sorgehymner. En efter en går de fram till den avlidne för att ta ett sista farväl. När du går fram får du plötsligt se att det är du själv som ligger där. Det är din egen begravning du bevistar. Alla som är där har kommit för att hedra minnet av dig. Nu ber jag dig att mycket noga tänka igenom dessa frågor. Vad vill du att de närvarande skall säga om dig och ditt liv? Vad vill du ha åstadkommit i livet? Vad har du gjort eller betytt för familj, vänner och bekanta? Vilka beskrivningar skulle göra dig mest stolt? Vad är det för svagheter du hoppas att de inte har upptäckt?
När du med inlevelse tänker dig in i denna händelse kommer den att beröra dina djupaste inre värderingar. Svaret på frågorna kommer att visa på de värden som skapar mening till ditt liv. De får dig att reflektera över vem du är, vad du sätter värde på och vad du vill stå för. Du påminns om att du skall leva ditt liv med insikten om vart du är på väg och vad du vill lämna efter dig.
När vi är medvetna om vilka våra värderingar är kan vi lättare fatta de rätta beslut i livet. Då kan vi bättre välja vad vi skall prioritera, så att de steg vi tar alltid går i önskad riktning!!!


Det är bättre att behärska sig själv än att härska över en hel arme!

När vi människor lever efter principer som hederlighet, ärlighet, rättvisa, lojalitet, människors lika värde, strävan efter utveckling och förnyelse gör vi framsteg och skapar ett gott liv och ett fungerande samhälle. Det kräver självbehärskning och självdisciplin att utveckla en karaktär som är grundad på dessa principer. Självdisciplin är att göra det vi har bestämt oss för att göra även när vi inte känner för det. Det är inte vad vi säger utan vad vi gör som räknas. Att leva som vi lär skapar trovärdighet i vår omgivning och inre glädje och tillfredsställelse hos oss själva. Om du vill ha ett långt och tillfredsställande liv, bör du noga följa mina instruktioner. Glöm aldrig bort att du måste tala sanning och vara trogen. Hall fast vid det! Skriv det djupt i ditt hjärta!!!


De ärliga leds av sin ärlighet!

Vill vi vara framgångsrika så skall vi vara ärliga och tala sanning i alla våra förehavanden. Att ha ärlighet som ledstjärna gör att vi kan se oss i spegeln och säga: Jag vet att jag har gjort det som är rätt. Det är att ha en föreställning om sig själv. Vem man är och hur man vill leva. När man har ärlighet som ledstjärna är man alltid ärlig - inte bara när det passar en själv!!!


Ha ständigt två mål i sikte!

Vishet - att veta och göra det rätta - samt sunt förnuft. Låt dem inte glida undan, för de ger dig inspiration och är som en fjäder i hatten. Vi möter alla konflikter i våra önskningar, vad vi vill göra och vad vi borde göra. Vad som är rätt och riktigt. Lever vi i enlighet med våra värderingar, det som vi innerst inne vet är sant och rätt, slipper vi leva med inre konflikter som stjäl vår energi och livskraft. Först då har vi möjlighet att vara hela personer. Våra läppar kommer inte att säga emot vad vårt hjärta känner. När vi följer våra värderingar kommer vi att uppleva trygghet och känna inspiration i det vi gör!!!


Ha tydliga och klara värderingar!

Våra värderingar styr vårt handlande. De hjälper oss att bedöma vad som är viktigt för oss i livet och vad vi vill stå för. Värderingar hjälper oss också att fatta rätt beslut, vad vi ska säga ja eller nej till, i olika situationer vi ställs inför!!!


De flesta människor kan tala om vilka lojala vänner de är, men var finner man någon som man verkligen kan lita på?

Att verkligen bry sig om någon visas i handling. Att ställa upp när någon behöver det, eller att säga sin mening om man ser att någon är på väg i fel riktning. Den som är ärligt, uppriktigt och rättvis kommer att högaktas och vänskapen knyts djupare. Var rädd om vänner som är lojala och som du verkligen kan lita på, för det finns inte så många.
Den som försöker vara god, kärleksfull och vänlig finner livet, rättfärdigheten och äran. Genom att behandla andra kärleksfullt och vänligt bygger vi upp goda och långvariga relationer. Vi accepterar och älskar personer helt och fullt som de är. Vi ser till deras styrkor i stället för till deras svagheter, till deras tillgångar i stället för till deras brister.
När vi upptäcker något som är bra hos en människa och delar med oss av våra upptäckt till denne så hjälper vi till att utveckla honom eller henne som person. Den belöning som följer av detta är långt mer värdefull än pengar eller ägodelar. Människor kommer att växa och blomstra i vår omgivning och vi själva fylls av glädje och sinnesfrid!!!


Beröm inte dig själv, utan låt i stället andra göra det!

Om vi vill lyckas i relationer skall vi undvika att berömma och framhäva oss själva. Om vi i stället berömmer andra och ger dem äran så kommer de att blomstra och en del av glansen tillfaller oss, och i slutändan blir vi själva ärade!!!


Skvaller skiljer de bästa vänner åt!

Om du måste sprida ett rykte, gå då ner till havet och skriv ner dina ord i sanden vid vattenbrynet, så att de för alltid sköljs bort av tidvattnet. Skvaller och rykten förstör för andra och kommer också att förstöra för dig själv. När vi inte har något gott att säga om en person är det bättre att inte säga något alls så lever vi nöjdare!!!


Sanningen består tidens prov, medan lögnen snart kommer i dagen!

För att lyckas i relationer behöver vi vara fullkomligt ärliga och tala sanning. Ärlighet är dock inte att säga det vi tycker är sanningen i alla lägen. Av hänsyn till andra går den vise inte alltid rakt på sak. Men han vet att undanflykter eller vita lögner snart avslöjade eller glömma vad vi sagt och kan därför frimodigt gå framåt. Ärlighet och sanningen är själva grunden för all framgång!!!


Den vise lär sig att lyssna!

Den vise vet vikten av att vara en god lyssnare. Först försöker han att förstå, sedan att bli förstådd. Han går aldrig rakt in i ett samtal utan att först veta vad det handlar om. Men det är få som verkligen lyssnar. Ändå är det en investering som ger mångfalt igen. Förutom att vi lär av att lyssna skapar vi förutsättningar för goda relationer. Genom att vara goda lyssnare visar vi att vi är intresserade av andra och vi bryr oss om dem.
Verkligt lyssnande kräver vår fulla uppmärksamhet. Det går inte att lyssna med bara ett halv öra. Det innebär förmåga till inlevelse och medkänsla, vilket skapar förståelse och relationen fördjupas och stärks. Att inte döma utifrån egen synvinkel utan försöka förstå utifrån den andres verkliga berättande är ett bevis på kärlek!!!


Vägra inte att ta emot kritik, utan skaffa dig all hjälp du kan få!

Om vi är lyhörda när vi möter kritik kan vi lära oss mycket om hur andra uppfattar oss och vårt agerande. Får vi orättvis kritik, tänk på att de som vill åstadkomma något alltid möter ifrågasättanden från andra. De är kanske i själva verket avundsjuka på vår framgång. Det som är avgörande är hur vi reagerar på kritiken. Den bästa reaktionen på småaktig eller orättvis kritik är oftast att inte reagera alls. Låter vi oss inte provoceras försvinner kritiken av sig själv. Är kritiken däremot riktad mot viktiga frågor eller slår mot våra djupaste värderingar bemöter vi den med all kraft, vishet och förstånd vi har. Den som är ärlig och sann har inget att frukta!!!


Om du lyssnar till konstruktiv kritik så kommer du att bli en av de främsta bland de visa!

Att förkasta god kritik är detsamma som att åsamka både sig själv och sina intressen skada. Om vi vill upprätthålla goda relationer behöver vi lära oss att tåla kritik. Att lyssna, lära och vara flexibel nog att ändra sig ger framgång. Konstruktiv kritik från andra hjälper oss att växa och korrigera vårt handlande. Och kom ihåg! Det finns alltid något att lära!!!


Från en vis man kommer väl valda och övertygande ord!

När vi argumenterar för vår sak och våra idéer, bör vi tänka på att vissa ord skapar motstånd. Den vise väljer noga de ord han använder och tänker på vilken verkan dessa ord kan få. Han undviker påstående och direktiv, vilka väcker motstånd och ifrågasättanden. I stället använder han frågor eller presenterar det han vill i form av förslag och får på så sätt till stånd en dialog. En god människa tänker på vad hon säger. Ha tålamod, så vinner du till slut, för en mjuk tunga kan knäcka hårda ben. Om vi går för fort fram och är för ivriga när vi vill ha andras medverkan eller stöd skapas lätt motstånd. När vi istället har tålamod och samtidigt är mjuka och flexibla kommer vi att vinna gehör för våra idéer!!!


En vänlig blick och goda nyheter ger hela människan glädje och kraft!

När vi söker det goda i det vi ser och är med om, frigör vi kraft och energi inom oss själva. I mötet med andra kan vi bli till uppbyggelse med en blick som är vänlig och ändå fylld av styrka. Det finns alltid något positivt och konstruktivt att förmedla. Genom att vi koncentrerar oss på det konstruktiva och ger goda meddelanden skapar vi glädje och kraft i vår omgivning!!!


Vänliga ord ger liv och hälsa, medan hårda ord krossar modet!

Våra ord har en förunderlig kraft. Ja, ord har sin egen magi. De kan väcka känslor av glädje eller sorg, hopp eller modlöshet. Ord kan skada och såra precis som det skarpaste svärd eller den vassaste pil. Ord kan också hela och ge hälsa och kraft. Vad vi säger till andra och vad vi säger till oss själva är betydelsefullt. Jag kan inte nog betona vikten av detta. Vi behöver tänka på vad vi säger och välja våra ord med omsorg för med våra ord kan vi skapa liv, hälsa och energi för andra och oss själva. Vänliga ord är som honung - njutbara och hälsosamma!!!


Oroliga hjärtan är mycket nedstämda, men ett ord av uppmuntran utför underverk!

Alla människor hungrar efter uppmuntran och uppmärksamhet. Att uppmuntra människor är att visa att vi tror på människor och så frön av hopp. Där man sår frön av hopp växer snart självkänsla och framtidstro och blir till utveckling och glädje. Vi kan börja vår dag med att uppmärksamma människor vi möter. Det kan vara att ge människor ett värde genom en blick, ett vänligt ord eller ett leende. Ett leende är som solens strålar - det ger värme och uppmuntran. Precis som en blomma torkar och vissnar om den inte får vatten, torkar också en människa invärtes som inte får uppmuntran och uppmärksamhet!!!


Goda relationer!

Ingen människa lever eller lyckas för sig själv. För att lyckas med något, nästan oavsett vad det är, behöver vi hjälp och stöd från andra. Goda relationer är en tillgång som öppnar dörrarna till alla slags möjligheter för oss. Vi växer och utvecklas i relation med andra. Det finns en grundläggande princip för goda relationer och den är: Behandla andra som du själv vill bli behandlad, med samma respekt oavsett ställning i samhället. För varje människa är unik och värdefull och är en del av skapelsen. Vi respekterar andra åsikter, kompetens, tid och olikheter för det är så vi blir behandlad av andra! När vi lever efter detta kommer vi att berika många liv och eftersom vi får skörda vad vi sår kommer vårt eget liv att berikas och blomstra. Människor vill samarbeta med oss och de vill ge oss stöd på väg mot våra mål!!!


Vad du än gör så gör det bra!

När vi är villiga att göra det lilla extra och lägger ner mer arbete än vi är avlönade för kommer våra prestationer att lysa klart och tydligt som den uppgående solen. Ryktet kommer att följa oss att vi är personer som ger värde för pengarna, och vi kommer att växa mot högre höjder och mångfaldiga vårt värde tusenfalt. När vi sätter vår egen standard och lever efter denna så blir vi nöjda med oss själva!!!


Hårt arbete ger framgång!

Den som arbetar utan att ge upp får framgång. Snabba spekulationer leder emellertid till fattigdom. Uthållighet är det sanna måttet på hur stor tro vi har på oss själva och vår förmåga att lyckas. Alla upplever vi stunder när allt verkar mörkt och hopplöst, men håller vi bara ut övervinner vi varje motgång. Mörkret viker och hoppet återvänder när gryningen förvandlas till klart dagsljus. Ibland är vi frestade att ta genvägar för att fortare kunna uppnå våra mål. Snabba spekulationer kan se ut att löna sig men leder förr eller senare till fattigdom. I vår plånbok såväl i vårt inre. Det är endast när vi gör ett arbete som skapar större värde som vi får framgång, både ekonomiskt och för vår inre utveckling!!!


Ta råd ifrån andra!

När vi sätter mål och planerar för framtiden behöver vi ta råd ifrån andra. Alla behöver vi hjälp på vägen. Att be någon om råd är det finaste komplimang man kan ge. Det visar att man respekterar och litar på hans eller hennes omdöme. Men det gäller att välja rådgivare med omsorg. De ska vara personer som vi tror kan hjälpa oss i våra förehavanden, som är objektiva och som har erfarenhet från olika områden. När vi så har samlat information, lyssnat till andras råd och åsikter är det slutliga beslutet upp till oss själva att fatta!!!


Den vise tänker på framtiden!

Vi behöver ha en tydlig föreställning om vår framtid. En klar och tydlig bild av det vi vill vara och uppnå. Först då kan vi prioritera rätt och koncentrera vår energi på det som är viktigast för oss. Med ett utmanande mål behöver vi göra vårt allra bästa för att lyckas och det ger oss ännu mer energi. Så sikta högt! Det är bättre att sikta mot en stjärna och träffa en örn än att sikta på en örn och träffa en sten!!!


Osjälvisk!

Det är bara den som är osjälvisk och kan avstå från egen vinning för att se till någon annans bästa som är en sann människa och en sann ledare!!!


När vi möter motgångar!

När vi möter motgångar och svårigheter ska vi inte fråga varför detta drabbar just oss. På en sådan fråga finns det inget riktigt bra svar. Vi ska i stället fråga vad? eller hur?. Vad kan vi göra för att finna en lösning? Hur kan vi vända det som hänt till något positivt? En sak vi kan göra är att ta varje motgång som ett tillfälle att växa och bli en bättre människa - i stället för en bitter människa. Vi kan lyfta och inspirera andra i vår omgivning. Så när de ser vår inre styrka och vårt sätt att vända våra motgångar till något konstruktivt inspireras de till att själva hantera sin egen situation på bästa möjliga sätt.
Sorg är bättre än skratt, för sorgen har en förädlande inverkan på oss. Vi får naturligtvis arbete med vår sorg och vår smärta och släppa fram känslor av besvikelse, allt sådant är naturligt och bra. Tårar är ofta Guds gåva och sorg en hälsosam känsla men kom ihåg, det ligger i vår egen makt att skriva ett lyckligt slut på historien. När vi väl sökt tröst för en tid kan vi besluta oss för att välja en positiv reaktion. På så sätt höjer vi oss över våra omständigheter och kommer vidare.
Vet du inte att den goda människan kommer att resa sig igen, även om du sätter krokben för henne sju gånger? De svårigheter vi upplever kommer att passera. Livet går vidare. Stormen varar inte för evigt och efter regn kommer solsken. Varje berg har sitt krön. Det är inte hur många gånger vi snubblar och faller som bestämmer om vi når bergets topp. Det avgörande är hur många gånger vi reser oss fortsätter igen!!!


Öppen för nya idéer!

En klok människa är alltid öppen för nya idéer, ja, hon har alltid ögon och öron öppna. Det är viktigt att vara öppen och se de positiva möjligheterna som finns i varje situation. Varje svårighet, motgång eller misslyckande bär i sig fröet till en ny möjlighet. Betänk vilka enorma oprövade resurser som upptäcks först när en människa möter prövningar. Det är när vi är som mest trängda mot väggen som nya och djärva idéer kommer till oss och vi tar språnget till ny utveckling. När vi letar efter möjligheterna i varje motgång blir den till sten vi snubblade på trappsteg som leder till nya och större framgångar!!!


Den som vägrar att erkänna sina misstag!

Den som vägrar att erkänna sina misstag kan aldrig bli framgångsrik. Men om han erkänner dem och överger dem får han en ny chans. Misslyckanden hjälper oss att upptäcka våra svagheter och gör det möjligt för att korrigera dem. Även om det låter konstigt, lär vi oss mer genom att misslyckas än genom att lyckas. Vi analyserar vad som gick fel och använder de kunskaper vi får bygga vidare på. Vi fattar nya beslut, tar nya tag och försöker igen. Vi ska dock inte dröja för länge vid våra misstag och vara för hårda mot oss själva. Besvikelse kan lätt bli till en bitter ört vi äter om och om igen. Vi kan ändå inte göra något för att förändra det som redan har hänt. Vi gjorde en del misstag men också det som var rätt och som hade något gott med sig. Det viktiga är att vi ser på det vi gjorde rätt och tar med oss det. Vi får alltid en ny chans!!!


Hantera svårigheter och problem!

Vi kan glädja oss när vi möter svårigheter och problem för vi vet att det är bra för oss. Hur skulle vi vara som människor om vi aldrig mötte prövningar? Musklerna blir hårda när vi lyfter tunga bördor. Ur farans stund kommer mod. Problem öppnar för ömjukhet och visdom. I lidandet lär vi oss tålamod och tålamod utvecklar inre styrka och karaktär!!!


Drömmar!

Det är viktigt att ta drömmar på allvar. Drömmar är som en spegel av vårt innersta. Drömmar ser längre än ögat, ja, som när ljuset flödar in och utforskar våra innersta hemligheter. Det är viktigt att alltid vara öppen för vad den inre rösten har att säga!!!


För att lyckas med något måste vi våga misslyckas!

Vi kan alla räkna med att möta situationer som vi upplever som svårigheter eller problem, för sådant är livet. Förändringar sker hela tiden. Förändring är det samma som utveckling. Vi själva förändras ständigt. Vi blir äldre, inte yngre. Vi möter höjder och dalar, stormar och solskensdagar. Livet är som årstiderna. Vintern med isande kyla när allt är mörkt och verkar omöjligt. Så kommer våren med nya möjligheter. Det är dags att så om vi vill skörda framåt hösten. Sommaren är fylld av arbete och solens hetta. Vi får skydda och vårda vår trädgård så att sådden växer till. När hösten kommer skördar vi och tar vara på det vi åstadkommit. Vi välkomnar höstens färgrika skymning. Genom att acceptera förändringar som en naturlig del av livet tar vi viktiga steg till utveckling. För att lyckas med något måste vi våga misslyckas!!!


Ett glatt hjärta!

Ett glatt hjärta är lika bra som medicin, men en nedbruten människa kan göra en sjuk. Att se saker och ting från den ljusare sidan är en förutsättning för ett aktivt och sunt liv. Vi mår bättre och lever längre. Med ett glatt hjärta, utstrålar vi välbefinnande och hälsa och det smittar av sig på andra i vår omgivning. Likt en fågel som väcker de andra fåglarna genom sin sång tills alla kvittrar i en underbar kör, så väcker en positiv tanke andra positiva tankar till liv och energi!!!


Tankar!

Du bör framförallt vaka över dina tankar, för de påverkar allt annat i livet!
Det är våra tankar som styr våra handlingar och formar vårt liv och vår framtid. Våra tankar är som frön vi stoppar i jorden i vår trädgård. Vad vi planterar i dag - växer upp i morgon. Sår vi rosor, får vi skörda rosor. Sår vi ogräs, får vi skörda ogräs. Våra tankar kan liknas vid ett tveeggat svärd. De kan leda oss till ett liv fyllt av glädje, rikedom och hälsa eller till ett liv i misär och elände. Tänker vi på framgång skapar vi den kraft som behövs för att lyckas. Tror vi att vi inte kommer att lyckas förverkligas den tanken.
När en människa är nere, verkar allt gå galet. När hon är uppåt tycks allt gå bra! Våra tankar styr även våra känslor. När saker händer som får oss att känna oss negativa eller nere så sker det inte av sig självt. Det är hur vi reagerar på det som händer oss, det sätt på vilket vi tänker som är avgörande. Om vi tänker olyckliga tankar kommer vi att känna oss olyckliga och tänker vi lyckliga tankar kommer vi att känna oss lyckliga. Du har kanske hört uttrycket: Finns det liv så finns det hopp. Det vore riktigare att säga: Finns det hopp så finns det liv!!!


Visheten!

Visheten ger: Ett långt liv, gott liv, rikedom, ära, glädje och frid. Vishet vägleder oss till att finna ett rikt och meningsfull liv. Att upptäcka vad som är värdefullt för oss i ett längre perspektiv. Med vishet kan vi lära oss hantera våra största framgångar såväl som våra djupaste motgångar samtidigt som vi växer och utvecklas som människor!!!


Framgång kommer inifrån!

En gång fanns ett folk som var fördärvat och syndfullt. De hade övergivit allt vad vishet heter. Vishetens fader bestämde sig då för att gömma hemligheten till framgång och lycka där den aldrig mer skulle bli funnen. Var skulle han gömma hemligheten? Han beslöt sig för att sammankalla sitt råd och diskutera frågan.
När rådet var samlat föreslog en av rådsmedlemmarna: Låt oss gömma hemligheten till lyckan och framgång djupt nere i jorden. Men vishetens fader sa: Nej, det kommer inte att gå, för människan kommer att gräva djupt ner i jorden och finna hemligheten.
Då sa man: Låt oss i stället sänka hemligheten i det djupaste havet.
Men igen sa vishetens fader: Nej, inte där. Människan kommer att dyka djupt i havet och finna hemligheten.
En annan i rådet sa: Låt oss gömma den på toppen av det högsta berget som finns på jordens yta.
Vishetens fader sa: Människan kommer säkert att bestiga berget och finna hemligheten och ta den med sig.
Männen i rådet utbrast: Vi ger upp. Det finns ingen plats, varken på land eller i hav där vi kan gömma hemligheten till lycka och framgång utan att människan kommer att finna den.
Då sa vishetens fader: Så här kan vi göra. Vi gömmer hemligheten till lyckan och framgång djupt inne i människans inre, för där kommer hon aldrig att tänka på att leta efter den. Och till denna dag, enligt legenden, så har människan jagat och letat över hela jorden. Hon har grävt, dykt, klättrat och letat efter något speciellt - som hela tiden funnits inom henne själv!
Visst är det sant för det tycker jag!!!


Tänk på det!

En vis man sa en gång: Det vi hör - det glömmer vi, det vi ser - kommer vi ihåg, men endast det vi gör - blir bestående!


Orättvisa!

Hej!
Jag är så trött på vad är det som händer runt omkring mig och i världen. Det är så mycket orättvisa att det är så få som bryr sig om det eller vill ta tag i det. Jag har bestämt mig att göra det och jag önskar och hoppas att ni kommer göra det också! Vi kommer att bli starkare med tiden men vi har en lång väg att gå!
Målet är att skapa en trevligare och miljövänligare värld för oss att leva i!
Jag räknar med er för vi kommer att lyckas och det finns ingen som kan stoppa oss. Följ med på en spännande resa med mig!!!


Varför Maximus?

Hej!
Först vill jag säga välkommen till er alla som besöker min blogg!
Jag valde detta namn för den betyder väldigt mycket för mig. Det jag kan säga till er nu men ni kommer märka med tiden att det finns ingen mini eller kanske utan för mig är det maxi eller maximus att göra det jag vill göra!!!


RSS 2.0