Magisk fras!

Skulle du inte vilja kunna någon magisk fras som gjorde slut på alla dispyter, tog bort all illvilja, skapade vänlighet och fick andra att lyssna uppmärksamt?
Om du vill veta den så läs väldigt noga nu: Jag klandrar dig inte det minsta för att du tycker som du gör. Om jag var i dina kläder skulle jag säkert tycka likadant!
En sådant svar mjukar upp de mest grälsjuka figurer och du kan säga det och mena det till hundra procent, för om du vore den andre skulle du naturligtvis tycka just så som han eller hon gör!!!


Ur den andres synvinkel!

Innan du ber någon i morgon att köpa din produkt eller ge ett bidrag till den välgörenhetsorganisation du stöder eller andra saker som är viktiga för dig, stanna upp ett ögonblick och blunda och försök att se frågan ur den andres synvinkel!
Fråga dig själv: Varför skulle han eller hon vilja göra det?
Det är sant att det kommer att ta tid men det hindrar en från att få fiender och det ger bättre resultat - med mindre friktion och mindre ansträngning.

Fundera över det här synvinkel vad en känd person svarar!
Jag går hellre två timmar på trottoaren utanför någons kontor före en intervjun än jag går in på det kontoret utan en fullständigt klart bild av vad jag ska säga och vad den andre - utifrån vad jag vet om hans eller hennes intressen och motiv kommer att svara!!!


Konsten att samtala!

Samarbetsvilja i ett samtal uppnår du när du visar att du anser den andres idéer och känslor vara lika viktiga som dina egna. Genom att börja samtalet med att förklara syftet eller riktningen med samtalet, genom att inrikta det du säger på vad du skulle vilja höra om du själv var lyssnare och genom att acceptera hans eller hennes synvinkel uppmuntrar du lyssnaren till att ha ett öppet sinne för dina egna förslag!!!


Stanna upp!

Stanna upp en stund för att jämföra ditt ivriga intresse för dina egna angelägenheter med ditt ljumma engagemang i allt annat. Tänk sedan på att alla andra i hela värden känner på exakt samma sätt. Då kommer du förstå att den enda vettiga grunden för mellan mänskliga relationen: nämligen att den framgång du får när du handskas med människor beror på om du med inlevelse kan uppfatta den andres synvinkel!!!


Förstå människors reaktionsmönster!

Tänk på att även andra kan ha fullständigt fel, så tror de inte själva det. Fördöm dem inte. Det kan vilken dumskalle som helst göra. Försöker göra det. Det är bara visa, toleranta och ovanliga människor som försöker göra det.
Det finns en orsak till att andra tänker och handlar som de gör. Räkna ut den orsaken så har du nyckeln till deras handlingar, kanske till och med deras personligheter.
Försök ärligt att sätta dig in i deras situation. Om du säger till dig själv (Hur skulle jag känna mig, hur skulle jag handla i hans kläder?) besparar du dig båda tid och irritation, för genom att bli intresserad av orsaken är du mindre benägen att ogilla effekten. Och dessutom kommer du att bli påtagligt mycket bättre på att förstå människors reaktionsmönster!!!


Låta den andre känna sig!

Att låta den andre känna att det är hans eller hennes ide fungerar inte bara i affärslivet och i politiken, det fungerar i familjen också!!!


Vad vi inte tycker om!

Ingen tycker om att känna att han eller hon blir påprackad någonting eller blir tillsagd att göra någonting. Vi föredrar hellre att känna att vi köper av egen lust eller handlar efter vårt eget huvud. Vi vill att man frågar efter våra önskningar, våra behov och våra tankar!!!


Övergläns!

Om du vill ha fiender, övergläns dina vänner, men om du vill ha vänner låt dem överglänsa dig (överglänsa = överträffa)!!!


Låt den andre tala mest!

De flesta människor som försöker få andra att dela sina synpunkter pratar för mycket. Låt de andra prata i stället. De vet mer om sina affärer och problem än du vet! Ställ därför frågor till dem. Låt dem berätta ett och annat för dig.
Om du inte håller med dem kan du känna dig frestad att avbryta. Men gör inte det. Det är farligt. De lyssnar inte eftersom de själva har en massa tankar som längtar efter att få komma till uttryck. Lyssna i stället med tålamod och öppet sinne. Var uppriktigt när du gör det. Uppmuntra dem att utveckla sina tankar helt och fullt!!!


Ja-teknik!

När du talar med människor, börja då inte med att prata om de saker där ni har skilda åsikter. Börja med att betona och fortsätt betona de saker som ni är ense om. Fortsätt om möjligt att framhålla att ni strävar mot samma mål och att det enda som skiljer er åt är frågan om metoderna, inte syftet.
Få den andra att säga Ja, ja från början. Se om möjligt till att din motpart avstår från att säga Nej!
Enligt professor Overstreet är ett Nej något som är mycket svårt att ta sig förbi. När du har sagt Nej fordrar personlighetens hela stolthet att du är konsekvent mot dig själv. Du kan senare tycka att nejet var olämpligt icke desto mindre sitter stoltheten där i alla fall. När du väl har sagt en sak, tycker du att du måste hålla fast vid det. Därför är det av allra största vikt att du får andra att gå i positiv riktning.
Den skickligare talaren ser till att från början skaffa sig ett antal Ja svar. Det får lyssnare psykologiska processer att gå i en positiv riktning. Det är precis som med en biljardboll: skickar du iväg den i en viss riktning så krävs det en viss kraft för att få den att vika åt sidan. Det krävs mycket mer kraft att skicka den tillbaka i motsatt riktning!
De psykologiska mönstren är i detta fall mycket tydliga. När en person säger Nej och verkligen menar det, gör han eller hon mycket mer än att säga ett litet ord med tre bokstäver. Hela organismen körtlar, nerver, muskler går samman i ett förkastelsetillstånd. Ibland kan du också observera, men vanligen är det minimalt, en fysisk rörelse bakåt eller en beredskap att dra sig tillbaka. Kort sagt ställer sig hela det neuromuskulära systemet på vakt mot att accepterande. När däremot en person säger Ja föreligger ingen rörelse bakåt. Organismen har en framåtriktad, accepterande och öppen attityd. Ju fler Ja vi alltså kan få fram, desto större är chansen att vi lyckas skapa intresse för vårt egentliga syfte!!!


Lincoln!

Det är ett gammalt och sant ordstäv (en smula honung fångar fler flugor än en tunna galla). Det är likadant med människor. Vill du vinna en människa för din sak, övertyga henne då först om att du är hennes uppriktiga vän. Där finns den smula honung som fångar hennes hjärta, ty säga vad du vill, där går vägen till hennes förnuft!!!


Vänlighet!

Om en människa hjärta är fyllt med missämja och illvilja mot dig kan du inte vinna över henne på din sida med all logik i världen. Grälande föräldrar, dominerande chefer och äkta män och tjatiga fruar borde inse att människor inte vill ändra sig. De kan inte tvingas eller drivas till att hålla med oss. Men de kan kanske ledas till det, om vi är mjuka och vänliga, oändliga mjuka och vänliga!!!


Woodrow Wilson tolkning på vänlighet!

Om du kommer mot mig med knutna nävar, tror jag att jag kan knyta mina dubbelt så snabbt, men om du kommer till mig och säger: Låt oss slå oss ner och rådslå tillsammans och, om vi har skilda åsikter, komma underfund med varför vi har det och vad saken gäller, då kommer vi snart att upptäcka att vi inte står så långt ifrån varandra, att de punkter där vi skiljer oss åt är få och de punkter där vi samtycker är många. Om vi bara har tålamod och uppriktigheten och strävan efter samsas, då kommer vi att samsas!!!


Bästa tips hur du lyckas med din investering!

Det är många som frågar mig om vilka aktier de ska köpa men jag ger aldrig några råd. Anledningen till det är att jag vill inte höra anklagelse när börsen går dåligt. Jag ska dela min tips till er alla hur ni kan lyckas med er investering! 

1. Oroa dig inte för vad som händer på aktiemarknaden utan fokusera på vad företaget kan göra.

2. Hitta företag som har en oändlig efterfrågan på sina produkter.

3. Håll dig till vad du vet.

4. Köp inte aktier med en säljstrategi. Köp aktier för att behålla dem.

5. Satsa på vad du vet. Satsa aldrig på det okända.

6. Var misstänksam mot företag som skyltar med framtida inkomster och förväntad tillväxt.

7. Investera alltid i företag som du förstår dig på, som har en långsiktig ekonomi, är kapabla, har en trovärdig ledning och med ett förnuftigt pris.

8. En enkel regel styr mina köp: Var försiktig när andra är giriga och var girig när andra är oroliga.

9. Bra investeringar handlar inte om att hitta den största motorn utan om att hitta den mest effektiva motorn.

10. Tvinga dig själv att skriva ner varför du köper en aktie. Det kan hindra dig från att fatta dåliga beslut.


Warren Buffetts hemligheter som kan fungera för dig!

Jag ska dela för er en hemlighet som har fungerat för mig. Jag hoppas att alla vet vet vem Warren Buffetts är. Han är världels rikaste person med en förmögenhet på 60 miljarder dollar. Jag läste om hans hemlighet för några år sen och insåg att det kan fungera för mig och sen dess har jag följt dem. Något som jag rekomenderar till er!

Återinvestera vinsten:
När du tjänar pengar kan det vara frestande att spendera dem, men gör inte det. Under sin tidiga karriär valde Warren Buffett att hela tiden återinvestera de pengar han tjänade för att utöka sin verksamhet eller till att starta upp en ny. Detta ledde till stora framgångar. Han menar att även en liten summa kan förvandlas till en stor rikedom.

Våga vara annorlunda:
Våga prova nya saker istället för att grunda dina beslut på vad alla andra säger eller gör. Genom att hitta nya vägar och göra på sitt egna sätt har Warren Buffett lyckats överträffa genomsnittet år efter år. Han menar att vill du befinna dig på en nivå över genomsnittet så måste du mäta dig själv med vad han kallar Inner Scorecard. Det vill säga att döma dig själv efter dina egna normer och inte efter andras.

Sug inte på tummen:
Samla ihop all information du behöver för att fatta ett beslut och be en vän eller släkting att se till att du håller dig till den deadline du bestämer. Warren Buffett sitter inte och tänker medan han suger på tummen utan han fattar snabba beslut istället för att ödsla onödig tid på att fundera.

Färdigställ avtalet innan du börjar:
Din chans att förhandla är alltid störst innan du börjar med ett jobb. Det är då du har något att erbjuda som den andra parten vill ha. Risken finns att du inte får det du vill om du börjar förhandla i efterhand. Bestäm därför alltid detaljerna i ett avtal i förväg, även med dina vänner och släktingar.

Granska kostnader: 
Att vara vaksam på varje liten utgift kan hjälpa dig till en högre vinst, bättre lön och större framgångar. Warren Buffett investerar i företag som drivs av chefer som är noga med att granska sina kostnader in i minsta detalj.

Begränsa dina lån:
Warren Buffett varnar för att låna för mycket pengar då skulden kan bli för stor för dig att hantera. Eftersom du inte kommer bli rik av att leva på krediter och lån kan du istället försöka spara lite pengar som du sedan kan investera.

Var ihärdig:
Med envishet och uppfinningsrikedom kan du vinna mot en mer etablerad konkurrent. Genom att kämpa och våga följa din egen väg kan du vända din firma från att vara underlägsen till en vinnare.

Sluta i tid:
Eftersom man inte alltid kan vara på topp utan ibland stöter man på motgångar är det viktigt att veta när man bör sluta. Istället för att låta ångesten ta över och försöka igen är det bra att veta när du ska gå ifrån en förlust.

Bedöm riskerna: 
Om du står inför ett svårt beslut är det viktigt att ställa för- och nackdelarna mot varandra för att se helheten. Se på de olika alternativen och fråga dig själv vad som händer sen. På så sätt kan du se de olika konsekvenserna och fatta ett bättre beslut.

Förstå vad framgång egentligen betyder:
Warren Buffett mäter inte sin framgång i pengar trots hans stora förmögenhet då man inte kan köpa kärlek för pengarna. Han mäter istället sina framgånger genom att se hur många av de personer du verkligen vill ska älska dig verkligen gör det. Det är det ultimata testet av hur du har levt ditt liv.

Det gäller inte bara för företagarna utan kan användas i privata ekonomin. Jag säger bara en sak gör det för det fungerar för mig och det kommer att fungera för dig!!!




RSS 2.0