Framgång kommer inifrån!

En gång fanns ett folk som var fördärvat och syndfullt. De hade övergivit allt vad vishet heter. Vishetens fader bestämde sig då för att gömma hemligheten till framgång och lycka där den aldrig mer skulle bli funnen. Var skulle han gömma hemligheten? Han beslöt sig för att sammankalla sitt råd och diskutera frågan.
När rådet var samlat föreslog en av rådsmedlemmarna: Låt oss gömma hemligheten till lyckan och framgång djupt nere i jorden. Men vishetens fader sa: Nej, det kommer inte att gå, för människan kommer att gräva djupt ner i jorden och finna hemligheten.
Då sa man: Låt oss i stället sänka hemligheten i det djupaste havet.
Men igen sa vishetens fader: Nej, inte där. Människan kommer att dyka djupt i havet och finna hemligheten.
En annan i rådet sa: Låt oss gömma den på toppen av det högsta berget som finns på jordens yta.
Vishetens fader sa: Människan kommer säkert att bestiga berget och finna hemligheten och ta den med sig.
Männen i rådet utbrast: Vi ger upp. Det finns ingen plats, varken på land eller i hav där vi kan gömma hemligheten till lycka och framgång utan att människan kommer att finna den.
Då sa vishetens fader: Så här kan vi göra. Vi gömmer hemligheten till lyckan och framgång djupt inne i människans inre, för där kommer hon aldrig att tänka på att leta efter den. Och till denna dag, enligt legenden, så har människan jagat och letat över hela jorden. Hon har grävt, dykt, klättrat och letat efter något speciellt - som hela tiden funnits inom henne själv!
Visst är det sant för det tycker jag!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0