Framgång!

Vägen till framgång är alltid under byggnad. Framgång är en framåtsträvande inriktning, inte ett slutmål!!!


Framgång!

Att skratta ofta och mycket, att vinna intelligenta människors respekt och barns tillgivenhet, att förtjäna ärliga kritikers uppskattning och uthärda falska vänners svek, att uppskatta skönhet, att leta fram det bästa hos andra människor, att lämna efter sig en värld som har blivit litet bättre tack vare ett friskt barn eller förbättra sociala förhållanden, att veta att åtminstone en levande varelse har kunnat andas lättare för att man har levat. Detta är att ha haft framgång!!!


Varför!

Varför faller vi? Det gör vi för att lära sig att resa upp!!!


Förändra inställningar och beteenden!

1) Var uppriktig. Lova inget som du inte kan hålla. Bortse från dina egna fördelar och koncentrera dig på fördelarna för den andre. 2) Se till att du vet exakt vad du vill att den andre ska göra. 3) Fråga dig själv vad den andre verkligen vill ha. 4) Se efter vilka fördelar den andre kan få av att göra som du föreslår. 5) Anpassa dessa fördelar till den andres önskemål. 6) När du kommer med din begäran, framställ den i en form som visar att den andre kommer att tjäna på den. Det är naiv att tro att du alltid får en positiv reaktion från människor när du använder dig av det här tillvägagångssättet, men de flesta människors erfarenhet är att det är lättare att ändra attityder på det här sättet än genom att inte använda dessa principer!!!


Förbättra en människa!

Om du vill förbättra en människa i något hänseende, bör du handla som om detta drag redan tillhörde hans eller hennes framträdande egenskaper. Ger du människor en bra identitet som de kan motsvara, kommer de att göra otroliga ansträngningar hellre än att göra dig besviken!!!


B F Skinners teorier!

Att använda uppmuntran i stället för kritik är den grundläggande iden i B F Skinners teorier. Denne store psykolog har gjort experiment med djur och människor som visat att när man minskar kritiken till ett minimum och betonar berömmet, kommer de bra saker som människor gör att förstärkas, medan de dåliga sakerna vissnar bort eftersom de inte får någon uppmärksamhet. Alla tycker om att få beröm, men när berömmet är detaljerat framstår det som uppriktigt - inte bara som något den andre säger för att man ska må bra. Kom ihåg att vi alla behöver uppskattning och erkännande och att vi gör nästan vad som helst för att få det. Men ingen vill ha falskhet. Ingen vill ha smicker! Vi talar om att påverka människor. Om vi kan inspirera de människor vi möter till att förverkliga de dolda skatter som de besitter, då kan vi göra långt mer än att påverka människor. Vi kan bokstavligen förändra dem!!!


Rädda ansiktet!

Rädda ansiktet! Hur viktigt, hur livsviktigt är det inte! Och hur få av oss stannar upp för att tänka på det! Vi trampar på andras känslor, gör som vi vill, hittar fel, hotar, kritiserar ett barn eller en anställd inför andra utan att ens tänka på hur mycket vi sårar deras stolthet. När bara några minuters eftertanke, ett hänsynsfullt ord eller två, en äkta förståelse för andras attityd skulle kunna lindra smärtan. Även om vi har rätt och den andre har fullkomligt fel, är det förödande för självkänslan att låta den andre förlora ansiktet!!!


Egna misstag!

Att medge dina egna misstag - till och med om du själv inte gjort dem - kan hjälpa till att övertyga andra att ändra sitt beteende!!!


Men till och!

Att helt enkelt byta ett litet ord på tre bokstäver mot ett annat kan ofta vara hela skillnaden mellan fiasko och framgång när det gäller att påverka människor utan att reta eller irritera dem. Många människor inleder sin kritik med uppriktigt beröm följt av ordet men varpå det kritiska omdömet följer. Det kan lätt avhjälpas genom att vi ändrar ordet men till och. Nu blir det lättare att ta emot berömmet eftersom det inte finns någon fortsättning som tyder på ett misslyckande. Vi har indirekt riktat uppmärksamheten mot det beteende vi vill påverka, och då är chansen större att det kommer att motsvara våra förväntningar!!!


Strävan!

För att få någonting gjort, måste man stimulera konkurrensen. Jag syftar inte på slumpen penningjakt, utan på strävan efter att överträffa. Strävan efter att överträffa! Utmaningen! Den kastade handsken! Ett osvikligt sätt att vädja till människor med resning!!!


Dramatiseringens tid!

Det räcker inte bara att slå fast fakta. Sanningen måste göras levande, intressant och dramatisk. Man måste använda artisteri. Filmer gör det. Tv gör det och du måste också göra det om du vill få uppmärksamhet. Man kan dramatisera sina idéer i affärslivet likaväl som i andra delar av livet. Det fungerar lika bra i hemmet också. När forna tiders älskare friade till sin käresta, använde han då endast kärlekens ord? Nej! Han föll på knä. Det visade att han verkligen menade vad han sa. Vi brukar inte falla på knä när vi friar nuförtiden, men många friare arrangerar fortfarande en romantisk stämning innan de klämmer fram med sin fråga!!!


RSS 2.0