När vi möter motgångar!

När vi möter motgångar och svårigheter ska vi inte fråga varför detta drabbar just oss. På en sådan fråga finns det inget riktigt bra svar. Vi ska i stället fråga vad? eller hur?. Vad kan vi göra för att finna en lösning? Hur kan vi vända det som hänt till något positivt? En sak vi kan göra är att ta varje motgång som ett tillfälle att växa och bli en bättre människa - i stället för en bitter människa. Vi kan lyfta och inspirera andra i vår omgivning. Så när de ser vår inre styrka och vårt sätt att vända våra motgångar till något konstruktivt inspireras de till att själva hantera sin egen situation på bästa möjliga sätt.
Sorg är bättre än skratt, för sorgen har en förädlande inverkan på oss. Vi får naturligtvis arbete med vår sorg och vår smärta och släppa fram känslor av besvikelse, allt sådant är naturligt och bra. Tårar är ofta Guds gåva och sorg en hälsosam känsla men kom ihåg, det ligger i vår egen makt att skriva ett lyckligt slut på historien. När vi väl sökt tröst för en tid kan vi besluta oss för att välja en positiv reaktion. På så sätt höjer vi oss över våra omständigheter och kommer vidare.
Vet du inte att den goda människan kommer att resa sig igen, även om du sätter krokben för henne sju gånger? De svårigheter vi upplever kommer att passera. Livet går vidare. Stormen varar inte för evigt och efter regn kommer solsken. Varje berg har sitt krön. Det är inte hur många gånger vi snubblar och faller som bestämmer om vi når bergets topp. Det avgörande är hur många gånger vi reser oss fortsätter igen!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0