Fundera över det!

Jag vill be dig om något som du kanske finner märkligt men som kommer att hjälpa dig att se det som verkligen betyder något för dig i livet. Tänk dig in i att du bevistar en begravning av en kär vän. Du och de övriga sörjande är samlade runt den avlidne. Du ser familjen och de nära vännerna med sina sorgsna ansikten. Snyftningar blandas med ljudet av stillsamma sorgehymner. En efter en går de fram till den avlidne för att ta ett sista farväl. När du går fram får du plötsligt se att det är du själv som ligger där. Det är din egen begravning du bevistar. Alla som är där har kommit för att hedra minnet av dig. Nu ber jag dig att mycket noga tänka igenom dessa frågor. Vad vill du att de närvarande skall säga om dig och ditt liv? Vad vill du ha åstadkommit i livet? Vad har du gjort eller betytt för familj, vänner och bekanta? Vilka beskrivningar skulle göra dig mest stolt? Vad är det för svagheter du hoppas att de inte har upptäckt?
När du med inlevelse tänker dig in i denna händelse kommer den att beröra dina djupaste inre värderingar. Svaret på frågorna kommer att visa på de värden som skapar mening till ditt liv. De får dig att reflektera över vem du är, vad du sätter värde på och vad du vill stå för. Du påminns om att du skall leva ditt liv med insikten om vart du är på väg och vad du vill lämna efter dig.
När vi är medvetna om vilka våra värderingar är kan vi lättare fatta de rätta beslut i livet. Då kan vi bättre välja vad vi skall prioritera, så att de steg vi tar alltid går i önskad riktning!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0